Medicamentele reprezintă principalul mijloc de reducere a mortalității cauzate de diferite boli. Cu toate acestea, unele medicamente se confruntă cu diverse riscuri în timpul transportului și depozitării datorită particularității medicamentelor, care trebuiesc păstrate la o temperatură scăzută pentru a le asigura calitatea. În acest articol, vom discuta câteva dintre provocările și soluțiile pentru transportul medicamentelor în condiții de frig, în timpul verii.

Provocările logisticii transportului medicamentelor la rece

Logistica transportului la rece se referă la procesul de menținere a unui interval specific de temperatură pentru produsele sensibile la temperatură de-a lungul lanțului de aprovizionare. Pentru medicină, aceasta înseamnă să ne asigurăm că produsele nu sunt expuse la temperaturi care le-ar putea compromite eficacitatea, siguranța sau stabilitatea.

Unele dintre provocările logisticii transportului medicamentelor la rece sunt:

  • Puncte multiple de predare: Lanțul logistic farmaceutic la rece are multe puncte de predare, fiecare dintre ele având propriile puncte slabe inerente care pot amenința calitatea și siguranța livrării. De exemplu, încărcarea și descărcarea, vămuirea, transferurile aeroportului, facilitățile de depozitare și livrarea pe ultimul kilometru sunt toate surse potențiale de abateri de temperatură sau daune.
  • Conformitatea cu reglementările: Lanțul logistic farmaceutic la rece trebuie să respecte diverse certificări și standarde stabilite de diferite autorități și organizații, cum ar fi Buna Practică de Distribuție (GDP) de către UE, care impune ca medicamentele să fie obținute dintr-un lanț de aprovizionare licențiat și apoi depozitate, transportate și manipulate în condiții corecte. Nerespectarea poate duce la amenzi, penalități, rechemare de produse sau pierderea accesului la piață.
  • Produse de mare valoare: produsele farmaceutice sunt adesea produse de mare valoare care atrag furturi, falsificare sau contrafacere. Prin urmare, securitatea este un aspect cheie al logisticii transportului medicamentelor la rece. Integritatea produsului, conformitatea cu reglementările și securitatea expedierii trebuie luate în considerare înainte de viteza de transport.
  • Variații sezoniere: vara este un sezon provocator pentru lanțul logistic farmaceutic la rece, deoarece temperatura ambientală poate crește semnificativ și poate crea stres termic pentru produse. Mai mult, vara este și un sezon de vârf pentru călătorii și turism, care poate crește cererea pentru anumite medicamente și poate crea aglomerație și întârzieri în rețelele de transport.

Soluții pentru lanțul logistic farmaceutic la rece

Pentru a depăși aceste provocări, lanțul logistic farmaceutic la rece necesită o planificare atentă, coordonare și execuție. Unele dintre soluțiile pentru lanțul logistic farmaceutic la rece sunt:

  • Furnizori de transport specializați: Lucrul cu 𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦 care este specializat în transportul de medicamente/ farmaceutic la rece oferă multe beneficii atunci când vine vorba de expedierea de produse farmaceutice sensibile la temperatură. 𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦 are expertiza, experiența și echipamentul pentru a face față cerințelor și reglementărilor complexe ale lanțului de frig farmaceutic. 𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦 poate oferi și soluții personalizate în funcție de caracteristicile produsului, destinație și termen de livrare.
  • Ambalare cu temperatură controlată: Ambalarea cu temperatură controlată este esențială pentru menținerea intervalului de temperatură dorit pentru produsele farmaceutice în timpul transportului. Există diferite tipuri de ambalaje cu temperatură controlată disponibile, cum ar fi sisteme pasive care utilizează materiale izolatoare și materiale cu schimbare de fază (de exemplu, pachete de gel sau gheață carbonică), sau sisteme active care utilizează dispozitive electrice sau mecanice pentru reglarea temperaturii (de exemplu, refrigerate). containere sau camioane). Alegerea ambalajului depinde de factori precum sensibilitatea produsului, durata transportului, temperatura mediului ambiant și costul.
  • Monitorizarea și urmărirea temperaturii: Monitorizarea și urmărirea temperaturii sunt instrumente importante pentru asigurarea calității și siguranței produselor farmaceutice în timpul transportului. 𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦 permite vizibilitate în timp real și control asupra condițiilor de temperatură din interiorul ambalajului sau al vehiculului. De asemenea, oferă date și dovezi pentru verificarea conformității și gestionarea riscurilor. Monitorizarea și urmărirea temperaturii pot fi realizate prin utilizarea diverselor tehnologii, cum ar fi senzori, înregistrări de date, etichete RFID sau dispozitive GPS.
  • Măsuri de securitate: 𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦 ia securitatea extrem de în serios. Măsurile de securitate sunt necesare pentru a preveni sau a minimiza riscul de furt, falsificare sau contrafacere a produselor farmaceutice în timpul transportului. Unele dintre măsurile de securitate includ utilizarea dubițelor dedicate, transporturile împărțite, servicii accelerate și rute directe pentru a minimiza punctele de contact și timpul de așteptare; utilizarea tehnologiei de urmărire prin GPS și geofencing pentru a urmări încărcăturile și a alerta dispecerii cu privire la orice abateri sau anomalii; utilizarea sigiliilor, încuietorilor sau a etichetelor de protecție pentru a proteja ambalajul sau vehiculul; și folosirea de șoferi și personal instruiți care urmează procedurile și protocoalele standard de operare.

Concluzie

Transportul medicamentelor în condiții de frig în timpul verii este o sarcină complexă și provocatoare care necesită o planificare atentă, coordonare și execuție. Lucrând cu 𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦, ai garanția unui furnizor de transport specializat, ce folosește ambalaje cu temperatură controlată, monitorizare și urmărire a condițiilor de temperatură și implementarea măsurilor de securitate, excelează în logistica transportului la rece și siguranța produselor și întrece așteptările clienților, asigurând calitatea produselor și conformitate cu normele.

Delivering the tools for Healing all over Europe❤️‍🩹

𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦

+40 741 792 723

co*****@tr*************.com

www.transcom-pharma.com

#pharmaexpressspedition #pharmatransport #transcomdanmar