Logistica în transporturi reprezintă un termen larg care acoperă diverse aspecte ale transportului de mărfuri și persoane dintr-un loc în altul. În Europa, logistica în transporturi este influențată de mulți factori, cum ar fi geografia, infrastructura, reglementările, politicile, tehnologia, mediul și economia.

Potrivit Comisiei Europene, logistica în transporturi este esențială pentru funcționarea pieței interne a UE și pentru conectarea Europei cu restul lumii. UE a adoptat mai multe inițiative și măsuri pentru a sprijini dezvoltarea unui sistem de transport durabil, eficient și competitiv în Europa. Unele dintre acestea includ:

  • Pactul verde European, care își propune să facă din Europa primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 și să reducă cu 90% emisiile de gaze cu efect de seră din transporturi.
  • Mecanismul pentru interconectarea Europei, care oferă finanțare pentru proiecte cheie de infrastructură de transport care îmbunătățesc conectivitatea și interoperabilitatea transfrontalieră.
  • Piața unică digitală, care încurajează inovarea și digitalizarea în serviciile de transport și logistică, cum ar fi sistemele de transport inteligente, comerțul electronic și transportul electronic de marfă.
  • Cerul Unic European, care armonizează gestionarea traficului aerian în Europa și îmbunătățește siguranța, capacitatea și performanța de mediu a aviației.
  • Ghișeul unic maritim european, care simplifică procedurile administrative pentru transportul maritim și facilitează comerțul și vămuirea.

Potrivit unui studiu recent al Fraunhofer IIS, TOP 100 în serviciile europene de transport și logistică 2021–2022 sunt identificate următoarele tendințe și provocări pentru sector:

  • Pandemia COVID-19, care a perturbat lanțurile globale de aprovizionare și modelele de cerere, precum și a accelerat transformarea digitală și creșterea comerțului electronic.
  • Brexit-ul, care a creat noi bariere comerciale și incertitudini pentru operatorii de transport și logistică între Regatul Unit și UE.
  • Tranziția energetică, care necesită o trecere la combustibili și tehnologii cu emisii scăzute de carbon și regenerabile, precum și noi modele de afaceri și parteneriate.
  • Mobilitatea urbană, care necesită soluții mai integrate, multimodale și inteligente pentru transportul urban și logistica, precum și incluziunea socială și accesibilitatea.

Așadar, Uniunea Europeană este o piață dinamică, DAR cu atât mai mult, una extrem de regularizată, mai ales când vine vorba de transportul de medicamente, vaccinuri și echipamente medicale. La 𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦 suntem mereu la curent cu cele mai noi reglementări și certificări pentru a crea experiențe perfecte pentru clienții noștri și anume: transporturi fără probleme 😉

Delivering the tools for Healing all over Europe❤️‍🩹

𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦

+40 741 792 723

co*****@tr*************.com

www.transcom-pharma.com

#pharmaexpressspedition #pharmatransport #transcomdanmar