Transportul produselor farmaceutice în Europa este o chestiune mult mai complicată decât transportul produselor de uz zilnic. De asemenea, implică o responsabilitate enormă. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a stabilit linii directoare pentru bunele practici de distribuție (GDP) pentru a se asigura că produsele farmaceutice sunt depozitate și transportate în condiții adecvate. Manualul acoperă întregul lanț de aprovizionare, de la producător până la utilizatorul final, și includ cerințe pentru transportul, depozitarea și manipularea produselor farmaceutice.

EMA cere ca toate produsele farmaceutice să fie transportate în condiții controlate pentru a se asigura că nu sunt expuse la temperaturi în afara intervalului lor specificat. Intervalul de temperatură depinde de produsul specific și trebuie menținut pe parcursul întregului proces de transport. Liniile de ghid specifică, de asemenea, ca procesul de transport să fie monitorizat și documentat pentru a se asigura că produsele sunt transportate în siguranță și în siguranță.

La 𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦 suntem complet dedicați transportului în siguranță a oricăror mărfuri, dar cu atât mai mult atunci când transportăm marfă delicată precum: vaccinuri, medicamente, produse farmaceutice, …

Pe lângă liniile directoare EMA, există și alte reglementări care guvernează transportul produselor farmaceutice în Europa. De exemplu, Uniunea Europeană a stabilit o nouă strategie farmaceutică pentru Europa, care urmărește să asigure calitatea și siguranța produselor farmaceutice pe tot parcursul ciclului lor de viață. Strategia acoperă întregul ciclu de viață al produselor farmaceutice, de la producție la distribuție, consum și eliminare.

Delivering the tools for Healing all over Europe❤️‍🩹

𝗣𝗛𝗔𝗥𝗠𝗔 𝗘𝗫𝗣𝗥𝗘𝗦𝗦

+40 741 792 723

co*****@tr*************.com

www.transcom-pharma.com/en

#pharmaexpressspedition #pharmatransport #transcomdanmar